9. června 2015

Moje záložky + Soutěž

 
O soutěži se dočtete na konci článku. - Dneska jsem tu s článkem o mých záložkách, které si sama doma vyrábím. Všechny moje záložky jsou vlastně jednoho typu, akorát s různými obměnami. Co si budeme povídat, záložky se pořád ztrácí a nikdy jich není dost . . .



První čtyři záložky jsou moje oblíbené, jsou to ty s knižnímu citáty. Vždycky když čtu a potřebuji si na chvíli odpočinout nebo prostě už nemám chuť na další kapitolu, tak si ráda tyto citáty čtu stále dokola.

Mým nejoblíbenějším je ten na modré záložce, od Johna Ruskina. "Knihy jsou pro lidi tím, čím jsou pro ptáky křídla." To je úplně nádherný citát, i když podle mého ne úplně pravdivý. Znám spoustu lidí, kteří nedokážou pochopit, co je na  knihách tak zvláštního, v tom smyslu, jak to chápu já. Pro mě je každá kniha dalším životem, který mohu prožít navíc k tomu svému.

Největší skupina mých záložek jsou ty různě vzorované. Mám jich spoustu, některé používám pro určitý typ knih, jiné prostě, když jiná záložka není nebo si nemohu vybrat.

Jsem vlastníkem i dvou "Keep calm and read" záložek, přestože nejsem velkým příznivcem "Keep calm . . .", ale musím uznat, že na těch záložkách to vypadá opravdu dobře. :) Potom mám dvě poměrně netradiční záložky, jednu s okénkem, ve kterém je vidět text a druhou přetáčenou. Na všechny se můžete podívat dole, stejně jako na moje dvě záložky ve stylu "šití", které jsou sice krásné, ale nepraktické, protože s nimi knížka nejde pořádně zavřít.

 Všechny moje záložky si zároveň vždycky vybavuji magnetem na zadní straně, tak aby mi nevyklouzly z knihy. Díky magnetu drží pekně na svém místě a to je rozhodně super, protože vážně nesnáším, když nevím, kde jsem v knize skončila.


A nakonec je tu soutěž, která probíhá neustále na tomto blogu. Jde o to vyfotit svou nejoriginálnější záložku a to už ať jste jí vyrobili nebo koupili. Fotku zašlete na mail - dreamer-scribbler@seznam.cz . Když mě nějaká zaujme, vyjde článek, ve kterém ji představím a vy tím zároveň vyhráváte sadu pěti záložek ode mě a jednu s citátem dle vašeho vlastního výběru. Budu se těšit na vaše záložky. :)

2 komentáře:

  1. Počkej... Musím se zamyslet nad tím citátem!
    Super nápad na soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš krásné záložky, ručně vyráběné věci jsou obecně moc hezké a láskyplné. Já mám jednu záložku - tu nejlepší. Od mého přítele vyrobenou z lásky.

    Artis (www.freeday.blog.cz)

    OdpovědětVymazat