4. února 2016

Knižní doporučení (1)




Ahoj,

vítám vás u prvního knižního doporučení, které budu pravděpodobně dělat dost často, jelikož jsem četla spoustu opravdu skvělých knih. Doufám, že mezi nimi najdete inspiraci. :)

Ranhojič - Noah Gordon

První knihou, kterou bych vám chtěla doporučit, je první díl z triologie světoznámého autora Noaha Gordona. Popisuje život osiřelého chlapce Robyho, kterého se ujme bradýř-ranhojič a vezme ho k sobě do učení. Roby tak objeví nejen svůj vzácný dar, ale také svou touhu po tom stát se nejen ranhojičem, ale také lekářem. Proto se rozhodne vypravit na dlouhou cestu do míst, kde doktoři nejsou pouze šarlatány . . .

Tento historický román z 11. století je nejen oblíbenou knihou mojí maminky, ale také babičky. Přesto jsem se do jeho čtení pustila teprve nedávno a musím říct, že i já jsem si ho zamilovala a už se těším na další díl, který bude o jednom z potomků Robyho. Ranhojič rozhodně není knihou pro slabé povahy, Noah Gordon si nebere servítky, ale na druhou stranu má tato kniha úžasně promyšlený děj a v popisu dobových reálii je Gordon opravdu vynikající.

5 komentářů:

  1. Po knize se určitě podívám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to dobře, poohlédnu se po ní :).

    OdpovědětVymazat
  3. Huh, vypadá to zajímavě. Každopádně si myslím, že tahle knížka asi nebude nic pro mě. :D Ale těším se na další doporučení! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že to asi nebude nic pro mě, ale těším se, co doporučíš příště.. :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Historické romány většinou nejsou nic pro mě, takže Ranhojiče asi vynechám :(

    OdpovědětVymazat