17. února 2016

Knižní doporučení (2)


Dneska jsem tu s tipem na další úžasnou knížku, kterou vychvaluji neustále až do nebes. Seznamte se s Časem mezi šitím.



Čas mezi šitím, prvotina nadějné španělské autorky Maríi Dueňasové, vypráví příběh mladé ženy, která žije během španělské občanské a 2. světové války. Na pozadí historických událostí sledujeme život Siry, která se z dcery chudé madridské švadleny propracuje na váženou módní návrhářku. Pod maskou naivní slečinky s módním vkusem ale skrývá tajemství . . . Zatímco šije šaty manželkám významných fašistů a nacistů, získává tajné informace pro Brity . . .

Tahle knížka patří mezi ty, které my učarovaly tak moc, že na ni nemohu přestat myslet ani rok po přečtení. Začátek je možná pomalejší, ale brzy jsem se od románu nemohla odtrhnout. Navíc exotické kulisy španělských kolonií v Maroku dodají příběhu na lesku a atraktivitě. O to více mě mrzí, že druhý román od této autorky má s Časem mezi šitím jen velmi málo společného, přestože i druhý námět může být skvělý . . .

1 komentář:

  1. Čas mezi šitím jsem si původně chtěla přečíst, pak jsem to nějak odložila a vypadlo mi to z paměti :D Díky tobě ji tedy dávám zpátky na seznam, snad se k ní někdy dostanu :)

    OdpovědětVymazat