8. března 2016

Knižní doporučení (3)

Máme tu třetí tip, tentokrát na knihu, která není příliš známá, ale rozhodně stojí za to si ji přečíst. Představuji vám Ztracen v džungli.


Yossi Ghinsberg nám v knize Ztracen v džungli představuje příběh jako z románů, který se mu stal, když byl mladý. S dvěma přáteli a průvodcem se vypravil do bolivijské džungle, aby poznal podstatu amazonského pralesa. Brzy ale ve skupině začne být dusno a rozdělí se. Průvodce s jejích kamarádem se pokusí vrátit zpět do města a Yossi s Kevinem se chystají sjíždět řeku na voru. Když se ale dostanou k peřejím, převrhnou se a každý zůstanou sami uprostřed nehostinné džungle. . .

Ztracen v džungle se čtenáři čte stejně snadno jako každý dobrodružný román, ale neustále musí v pozadí myslet na to, že je to opravdový skutečný příběh. Na jednu stranu to člověka neuvěřitelně nabudí a uvědomí si, že zázraky se opravdu dějí, ale na druhou stranu se čtenář vyděsí a uvědomí si, jak snadno se i nevinný výlet může zvrhnout. Není to jenom o přírodě a jejích živlech, ale také o lidech, kteří často živlům k ničivosti napomohou.

2 komentáře:

  1. Myslím, že jsem o ní už kdysi slyšela :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesto, že zní kniha zajímavě si nemyslím, že by to byl můj šálek kávy :(

    OdpovědětVymazat