1. května 2016

Čína minulá i současná . . . (Já jsem Čína - RC recenze)

 

 

Čína minulá i současná...Já jsem Čína

Autor: Xiaolu guo
Překladatel: Lucie Křesťanová

Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2016
Počet stran: 324

V bytě nad hlučným tržištěm v severním Londýně se mladá překladatelka Iona Kirkpatricková pouští do překladu čínského dopisu: Nejdražší Mu, slunce tu neúprosně praží. Svinská nebeská výheň. Připadám si prázdný a obnažený. V duši nemám mimo Tvé podoby zhola nic. Píšu Ti z místa, které Ti zatím nemohu prozradit…V detenčním centru v Doveru čeká vyhoštěný čínský hudebník na svůj osud. Jeho pekingská přítelkyně Mu se ho zoufale snaží najít a posílá do Londýna jeden dopis za druhým. Naposledy byli spolu na bouřlivém rockovém koncertu, kde Ťien kraloval pódiu. Jenže pak dovnitř vtrhla policie a odvlekla ho kdoví kam. Ionu jejich složitý příběh plný lásky fascinuje a rozhodne se milence svést zpět k sobě, jenže čas jí utíká pod rukama...

Přečtěte si moji recenzi na ČBDB.


Zdroj anotace: http://databazeknih.cz

4 komentáře:

  1. Ten název je strašně zajímavý! :) Věřím, že i celá kniha stojí za to :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vyzerá zaujímavo už len kvôli názvu a anotácii. :) Ďakujem za tip. :) Prajem pekný deň. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Věřím, že kniha může být skutečně zajímavě a vydařeně napsaná, avšak toto téma smíchané ještě se zmiňovanou politickou situací a tak dále není nic pro mě.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  4. Ell: Nejdřív jsem si myslela, že to nebude nic pro mě. Ale pak jsem si přečetla i recenzi a píšu si knihu na wishlist! Už dlouho jsem nečetla lyrickou a melancholickou knihu, takže bych se na ní mohla vrhnout :)

    OdpovědětVymazat