8. července 2016

Knižní doporučení (5)


















Co vám doporučím tentokrát? Jde o poměrně nedávno vydanou knihu . . .


Dnes vám přináším tip na Anděly nad Teheránem, skvělou knihu od íránské autorky. Tato rodinná sága nás zavádí do Teheránu v polovině 20. století. Vypráví o krásné Roxaně, které se přezdívá Anděl. Odmalička všichni Roxaně říkají, že nosí smůlu, je to proklatí žen jejich rodu. Přesto se Roxana jednoho dne bohatě vdá a má malou dcerku Lili. Když je Lili pět let, jednoho dne zaslechne šramot, vstane a spatří svou matku, jak odlétá z balkónu jejich domu. Už se nikdy nevrátí . . .

Chápu, že řádky, které jsem napsala o obsahu této knihy, vám asi moc neřeknou, ale Andělé nad Teheránem je nesmírně složitá kniha, ve které se proplétá fantastično s historickým románem. Přesto pokud nad touto knihou přestanete přemýšlet, zamilujete si jí. Exotický Teherán dob minulých, styl autorčina psaní a dokonce i obálka mě kompletně okouzlila. Četla jsem, že mnohým blogerům tato kniha nesedla, ale přesto vám doporučuji, abyste jí neodepsali. Protože já jsem to neudělala a nyní Anděly na Teheránem hodnotím jako jednu z nejkrásnějších knih, které jsem četla.

4 komentáře:

  1. Kniha mě absolutně neláká a vzhledem k tomu, že jsem na ni doteď četla jenom negativní recenze, rozhodně do ní nepůjdu. Ale je fajn, že si alespoň nějaké četnáře našla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi pekne ďakujem za doporučenie :D Veľmi pekne napísané. Najskôr som si myslela, že to bude nejaká podivná kniha a hoci sa to na môj vek veľmi nehodí aj tak mi tvoj napísaný obsah celkom sadol a dúfam, že niekedy si ju snáď prečítam :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Mě oslovila hlavně obálka, je překrásná! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Takovýhle typ knížek zbožňuju! Díky za doporučení! :)

    OdpovědětVymazat