19. listopadu 2015

Týden s Hunger games - To nejlepší z HG . . .



















Dneska jsem tu s tím nejlepším z Hunger games, co se prozatím nikam nevešlo. Do tohoto článku jsem se pokusila zařadit i to, o co jste si napsali v první otázce soutěže. Jinak, můžu prozradit, že dneska odpoledne jdu na dlouho očekáváný film, takže zítra se dozvíte, co na něj říkám. A teď už se na to můžeme vrhnout . . .


Nejlepší díl Hunger games
Pro mě je to jednoznačně, a to jak u knihy tak u filmu, Vražedná pomsta. První díl je taky skvělý, ale přijde mi, že v tomhle díle už má autorka zvládnuté všechny hrdiny a dobře jim rozumí. Síla vzdoru je, alespoň na můj vkus, hodně o válce a celá atmosféra knihy je taková vyhrocená. Vražedná pomsta je zlatý střed mezi třemi díly, neskutečně napínavá kniha, která alespoň mě doopravdy šokovala.



Nejlepší postava
Upřímně tady opravdu nejsem vyjímka, myslím, že jako velká většina ostatních, jsem si oblíbila Peetu. Laskavému chlapci s chlebem se zkrátka nedá odolat. Dokonce i při výběru obsazení filmu se tvůrci trefili, protože Josh Hutcherson se na Peetu opravdu skvěle hodí.

Ráda bych ale napsala ještě o dvou vedlejších postavách, které patří mezi mé oblíbené. Jsou jimi Prim, malá sestra Katniss, kterou jsem měla s každým dílem raději a raději a musím říct, že nenávidím to, co jí autorka provedla. Druhou oblíbenou postavou je Finnick se svým suchým humorem a nekonečnou podporou, kterou má pro Katniss schovanou.




Nejlepší citáty
Mnohem radší než citáty vytržené z kontextu mám celé pasáže, které bych mohla číst stále dokola. To, co tu napíšu, sice nejsou přímo citáty, ale jsou to věty, které jsou zkrátka nezapomenutelné. Myslím, že mnohé z nich budete znát. . .

"Jestli shoříme my, vy shoříte s námi."

"Poleva. Poslední obrana před smrtí." 

"Je to jako hra, která se pořád opakuje. Po více než dvaceti letech je i trochu únavná. Na světě ale existují mnohem horší hry."

"Dodnes se nedokážu zbavit spojitosti mezi tím chlapcem, Peetou Mellarkem, chlebem, který mi vlil do žil naději, a pampeliškou, která mi připomněla, že náš osud není zpečetěn." 

A ta nejoblíbenější ze všech . . .

"Miluješ mě. Skutečnost, nebo iluze?" Odpovídám: "Skutečnost." 

Kde všude HG najdeme?
Nakonec bych vám ráda ukázala dva obrázky z různých stránek, které ukazují, co všechno existuje s Hunger games. Mě zaujaly zejména dorty . . .

 Otázka 5 - Máte své oblíbené postavy nebo citáty? Podělte se. Nebo jste snad někdy viděli něco podobného jako dort nebo boty s HG tématikou? ( o soutěži zde.)

8 komentářů:

  1. Skvělý článek :D Se vším souhlasím a podařilo se ti trefit i mé oblíbené části knih (myslím, ty citáty :D) A dort taky vůbec nevypadá zle :D

    OdpovědětVymazat
  2. Super článok :33 I pre mňa je Catching fire najlepší diel, bol bombový :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé a se vším souhlasím. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hunger Games mám moc ráda, musím přiznat, že se mi hodně líbila jak Vražedná pomsta, tak i Síla vzdoru, tedy respektive její první (méně válečná část). Taky se mi velmi líbí filmové zpracování všech dílů, přijde mi, že to dost koresponduje s knižní předlohou.. Už se těším do kina na poslední část! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Otázka č.5: Moji nejoblíbenější postavou je taky Peeta. Je to skvělá postava, která mi během čtení hodně přirostla k srdci. A pak jsem měla ještě ráda Pryskyřníka :-D. Boty ani dort s HG tématikou jsem neviděla, vypadá to pěkně! :) Znám spíš jen náramky/řetízky/brože s reprodrozdem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Najlepší diel je pre mňa prvý aj keď druhý je dobrý tiež. Naopak v treťom mi veľmi chýba aréna. Ach Peeta. Tiež moja naj postava. Johana sa mi tiež páčila. Mala takú super povahu. Posledný citát je najlepší. S HG tématikou som nevidela ešte nič. Tú tortu by mi až bolo ľúto zjesť. Topánky vyzerajú úžasne. Ja mám naušnice, na ktorých je drozdajka (reprodrozd). Veľmi by som chcela aj odznak.

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se nejvíc líbí první díl, jak knihy tak filmu, ale ostatní jsou také skvělé :)

    Stejně jako ty mám nejradši Peetu. Ale také mám hodně ráda Haymitche, což je divné, ale je na něm něco osobitého. Co se týká citátů, mám nejradši těm s tou realitou nebo fikcí, jak už jsi zmínila. Myslím, že jsem někde jednou viděla i batoh s HG, ale už nevím kde. Dortů jsem také pár viděla, ale už je to dost dávno. A pak šperky, těch je opravdu hodně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky mám asi nejradši první díl:) Pamatuju si, že když sjem to četla poprvé, děsně mě vzalo, když jim oznámili, v čem budou špočívat čtvrtohry :D Ale nejoblíbenější postava je rozhodně Haymitch! :) A naprosto miluju výtahovou scénu z druhého dílu, kde se Johanna začne svlékat... je to asi nejvtipnější moment všech 3 filmů, které jsem zatím viděla :D Ten dort je naprosto úžasný!!!

    OdpovědětVymazat