19. listopadu 2015

Týden s Hunger games - Ty nejhezčí obálky





Dneska tu máme článek o obálkách, které ať tvrdíme cokoli, vždycky dělají náš první dojem z knihy. U Hunger games, které vyšly v mnoha vydáních a mnoha jazycích, tím pádem existuje také velká spousta různých obálek. Na nich je nejzobrazovanějším motivem samozřejmě reprodrozd, kterému to na černých obálkách vždycky moc sluší, ale někteří vydavatelé se pustili i do odvážnějších pokusů o obálky. A teď už se na ně pojďme podívat . . .
První vydání v angličtině


České vydávní kompletu
Druhé vydání v AJ
Nejznámějšími jsou samozřejmě tyto obálky prvního vydání v anglicky mluvících zemí, později i prvního vydaní u nás. V Česku se knihy dočkaly ještě druhého vydání, které bylo ale tomu prvnímu velmi podobné, a později vydání kompletu s filmovou obálkou, všechny se ale držely motivu reprodrozda.

A jak jsou na tom s obálkami u sousedů a v ostatních zemích?



Jedno z francouzských vydání




Německé vydání
 
 Ruské vydání
Čínské obálky
Finské obálky
Vybrala jsem jenom některé obálky, během prohlížení jsem narazila i na další zajímavé, třeba na japonské nebo arabské. Z těch co tady máme se mi nejvíce líbí asi ty finské a čínské, i když musím přiznat, že ty německé jsou taky docela pěkné, akorát se moc nehodí k tomu, o čem kniha je.

Otázka 4: Které obálky se líbí nejvíce vám? Znáte ještě nějaké další pěkné obálky Hunger games? (odkaz na soutěž zde.)

Zdroje obrázků - meine-buecherwelt.blogspot.com, aumilieudeslivres.wordpress.com, opadele.blogaaja.fi

6 komentářů:

  1. Za mě vedou ty poslední dvoje - čínské a finské. Docela často, když jsem v knihkupectví, tak se mi zdá, že nemáme tak hezké obálky, jako mají zahraniční knížky :(

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné jsou čínské obálky, finské a ty naše jsou taky parádní :) Děsné jsou ty ruské :D

    OdpovědětVymazat
  3. Otázka 4: Nejvíc se mi líbí čínská obálka prvního dílu. A pak tedy naše/původní obálky. Jinak mi to přijde všechno až moc přehnané nebo divné. Německé a ruské vydání je prostě hrozné. A žádné jiné obálky neznám, nějak jsem to moc nezkoumala.

    OdpovědětVymazat
  4. Francúzske a čínske obálky sa mi pačia asi najviac. :) Drozdajka (Reprodrozd) je úžasná na hocijakej obálke. Iné zahraničné obálky nepoznám.

    OdpovědětVymazat
  5. Otázka č.4: Nádhera! :-) Nejvíce se mi líbí ty čínské obálky :-). Německé vydání vypadá taky hezky, ale nehodí se mi zrovna k téhle trilogii. A nejlepší jsou samozřejmě české :D

    Další obálky neznám, neznala jsem ani tyhle. Děkuji za jejich ukázku! :-)

    OdpovědětVymazat