30. prosince 2015

Vánoční přírůstky


Ahoj,

dneska bych se s vámi chtěla podělit o knížky, které jsem našla pod stromečkem. Musím říct, že letos byl Ježíšek opravdu štědrý, daroval mi hodně knížek, ze kterých mám velikou radost. Doufám, že i vy jste spokojeni s knížkami, které jste dostali a teď už k tomu, jaké knížky to jsou. . .

Obrovskou radost mi udělal zejména box Harryho Pottera, ve kterém je všech sedm dílů. Já už jsem sice všechny knížky četla dvakrát, ale chystám se na re-reading a knížky doma nemám, takže mi udělalo velikou radost, že jsem teď majitelem tohoto legendárního příběhu. Už se nemůžu dočkat, až se do čtení pustím.

Další knížkou, na kterou se opravdu moc těším, je knížka Gringo mezi divochy, příběh o muži, který se vypravil v Brazílii a Kolumbii mezi Indiány a nějakou dobu mezi nimi žil. O knížce jsem sice nikdy neslyšela, ale opravdu mě zaujala a jelikož miluji všechno o Jižní Americe, tak věřím, že i její čtení si opravdu moc užiji.

Od Knižíška jsem dostala knihu od Stefana Bollmanna Ženy a knihy a taky mě neskutečně potěšila. Takže děkuji moc Knižísku. :) Velkým překvapením pro mě pod stromečkem byla knížka od Blanky Milfaitové Příběh opravdové vášně. Autorku této knížky můžete znát jako ženu, která připravuje ty nejlepší marmelády na světě. Pro své suroviny si jezdí do všech koutů Evropy a severní Afriky a o její roční cestě po těchto místech, na které vařila své proslulé marmelády, pojednává právě tato kniha.

Nakonec jsem dostala knížku Sen o Tichomoří z edice cesto-faktopisů od české cestovatelky Dany Trávníčkové. Od této autorky jsem už četla Jižní Amerikou na konec světa a pak dál do Antarktidy a moc se mi líbila, takže už se moc těším na tuto knihu z další části světa, kterou Dana Trávníčková navštívila.

Na závěr přidávám fotku všech knížek pohromadě . . . Určitě napište, jaké knížky jste dostali pod stromeček vy. :)


























7 komentářů:

  1. Krásné přírůstky! Komplet Harryho je nutnost, to chápu i když já s Harrym vyrůstala a knihy kupovala postupně tak, jak vycházely někdy od pátého dílu. Boxy se mi moc líbí a uvažuju, že si udělám radost boxem v angličtině :)
    Těším se na recenze knih, hlavně na Gringa :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné přírůstky. V poslední době u každého vidím komplety HP, asi bych si ho už konečně měla také přečíst...
    Každopádně přeji hodně času na čtení a ať se ti knížky líbí :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné přírůstky :)
    Na Vánoce jsem četla první díl Harryho Pottera a já vím jsem ostuda,ale četla jsem ho poprvé i když jsem velký milovník filmu.
    Moc se mi líbil,ale je pravda,že kdybych neviděla film,tak by se mi líbil více :)
    Přeji šťastný nový rok 2016!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dosť kníh si dostala. :) Závidim box HP. :D Ja som na Vianoce dostala iba jednu knihu: Vajce a ja (Betty MacDonaldová). A inak ti prajem aj ja pekný a šťastný nový rok 2016.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné přírůstky! :-) A nejlepší je HP! :).

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné přírůstky, ten komplet HP je úžasný :) Já jsem je kupovala hned jak vyšly, takže už toho mají dost za sebou...

    OdpovědětVymazat
  7. Až na Harryho žádnou z knih neznám, ale vypadají zajímavě :)

    OdpovědětVymazat