29. května 2016

Knižní doporučení (4)

















Po dlouhé době jsem tu se čtvrtým tipem na knížku, kterou byste si neměli nechat ujít. Opět jde o knihu nepříliš známou. Co jí ovšem chybí na popularitě, to snadno dožene skvělým příběhem a neuvěřitelnou čtivostí. Seznamte se s V zemi korálového stromu.
V zemi korálového stromu
Kniha V zemi korálového stromu nás zavádí do Argentiny 19. století, prosperující země, která s otevřenou náručí přijímá imigranty ze všech zemí světa. Za vidinou lepšího života do Argentiny cestuje i mladá Anna, jejíž manžel už odcestoval před rokem. Chudá rodina doufá, že v Argentině začne lepší život než v rodném Německu. Po příjezdu ale Annu čeká šok, rodina skončila ve slumu a manžel je smrtelně nemocný. Na lodi naštěstí potkala ženu, která cestovala do Argentiny ze stejného důvodu, ale trochu na jiné úrovni. Také se vydává za svým manželem, který vlastní rozsáhlý statek . . .

Je nesmírně těžké popsat děj této knihy v několika málo řádcích. Musím uznat, že V zemi korálového stromu rozhodně není kniha pro každého. Pokud ale milujete daleké země a historii, je pro vás jako dělaná. Mnohem lepší, než tento první díl, jsou navíc dva následující, Laguna plameňáků a Píseň vodopádu. Přesto i tento první díl stojí za přečtení a já ho rozhodně doporučuji všem, které kdy Argentina zaujala alespoň trošičku.

3 komentáře:

  1. Tvoje knižní doporučení se mi moc líbí, protože vždycky objevím nějakou novou knihu :)

    OdpovědětVymazat
  2. O téhle knížce jsem vážně nikdy neslyšela, bohužel přestože vypadá zajímavě, nejspíš se nejedná zrovna o můj šálek kávy.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  3. O knize slyším prvně a rozhodně jsem ráda, že jsem ji tady objevila.:)

    OdpovědětVymazat