16. května 2016

Svět knihy 2016



Tak jako každý rok, jsem i letos vyrazila na Svět knihy. Rozhodla jsem se pro sobotu, přestože mi bylo jasné, že tam budou hotové davy, ale na druhou stranu také nejlepší programy. Na festival jsem vyrazila na desátou, tak abych tam nebyla zbytečně brzy, ale zároveň stihla všechno, co Svět knihy nabízí. Doufala jsem, že se tam setkám s některými knižními blogery, ale nakonec jsem jenom jich pár zahlédla na dálku.

Když jsme na festival dorazili, rychle jsme obhlédli pár stánků a potom už jsme utíkali na přednášku pana Miloslava Stingla o jeho biografii, která vyjde v říjnu. Od pana Stingla mi mamka nechala podepsat i knížku, kterou už jsem měla doma. Moc ráda bych si jí nechala podepsat sama a chviličku si s tímhle pánem, kterého moc obdivuji, popovídala, ale už jsem musela utíkat na předávání cen za recenze v rámci projektu #readnordic.

V soutěži pro středoškoláky o recenzi severské knihy jsem se umístila na čtvrtém místě za recenzi na knihu Ne před slunce západem od autorky Johanny Sinisalo. Šla jsem si převzít cenu a zároveň se podívat na dalších devět holek, které se umístily. U prvních tří dokonce přečetli ukázku a já musím říct, že obzvláště ta od dívky, která se umístila na třetím místě se mi opravdu moc líbila. :)

Po této soutěži už jsem žádnou další akci naplánovanou neměla, a tak jsem si mohla v klidu projít stánky. :) Pořídila jsem několik knížek za skvělé ceny. Některé stánky byly opravdu povedené, obzvlášť ten nakladatelství Host a nakladatelství Metafora. A hlavní host, severské země, měly také moc hezky zpracované místo, kam se na ně hrabe loňský Egypt, který na mě zapůsobil tak málo, že už si na něj ani nepamatuji. Celkově se celý projekt spojený se severskými zeměmi moc podařil.


A teď už bych vám ukázala nové přírůstky, které jsem si ze Světu knihy odnesla. První z knížek je Proroci z fjordu věčnosti od Kima Leineho, kterou mi předal v rámci soutěže. :) Další dvě knížky, Jíst, meditovat, milovat a Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat, jsem měla objednané na recenzi přes ČBDB, a tak jsem si je pouze vyzvednula na stánku Metafory. Ostatní knížky už jsem si koupila sama a jde většinou o různé cestopisy.

Napište, jak jste si užili Svět knihy vy . . . Třeba jsme se viděli. :)

6 komentářů:

  1. Nutně potřebuju Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat. Samozřejmě, že když jsem byla na Světě knihy, tak jsem na ní úplně zapomněla, takže už ji mám teďka na wishlistu a co nejdřív se pro ní musím vydat.
    Jinak gratuluju ke krásnému 4.místu. Já jsem nestihla vůbec žádný program, vždycky mě dav někam dotlačil a tam jsem na nějakou dobu uvízla. Příští rok bych ráda jela ve všední den.

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji k úžasnému čtvrtému místu i skvělé výhře :)
    Já si Svět knihy taky nesmírně užila, stihla jsem několik přednášek i autogramiád a taky jsem hodně nakupovala. Musím souhlasit, že celý projekt #ReadNordic byl pojat úžasně, od stánků až po hosty, jsem zvědavá na rok příští :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, gratuluji k výhře! :). Já tyhle severské knihy nečtu, ještě jsem jim nepřišla na chuť :).

    Vůbec jsem nevěděla, že tam taky budeš :). Na příští rok se musíme jako bloggeři lépe domluvit a dát obří sraz :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Už ani nevím pokolikáté to píšu, ale hrozně vám všem závidím - já měla jít s kamarádkou, ale nějak to nevyšlo.
    A tobě moc gratuluji k umístění :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat