17. srpna 2016

Šťastně až na věky . . . - 5 nejlepších knižních párů




Dneska vám přináším pět nejlepších knižních párů. Jsou to ti, které jsem si oblíbila ze všech nejvíc, ale Edwarda a Bellu nebo Elisabeth a pana Darcyho opravdu nečekejte. Elisabeth a pana Darcyho navíc opravdu nesnáším. Když jsem je viděla ve filmu, přišli mi dobří, ale po přečtení knihy . . . Ale teď už  pojďme na ty nejoblíbenější knižní páry . . .

Sira a Marcus

Tak tyhle dva asi nebude většina z vás znát, ale nevadí, třeba vás alespoň nalákám na další knížku. Sira je mladá madridská švadlenka z dob španělské občanské války a druhé světové války, která se rozhodne neprožít celý svůj život v chudobě. S Britem Marcusem se setkává v marockém Tangeru, kde si založila módní sálón pro manželky a přítelkyně bohatých nacistů a fašistů. Právě Marcus jí přivádí na myšlenku, že by mohla díky těmto ženám dokázat i něco důležitějšího než jim jenom šít róby. . .

Sira a Marcus jsou párem, ve kterém je každý silná osobnost a vystupuje sám za sebe, ale zároveň je spojuje něco víc než jenom láska. Touha přežít, touha vybojovat si v těžkých časech svobodu. Na Marcuse a Siru narazíte v knize Čas mezi šitím . . .
Zdroj

Ron a Hermiona

Předpokládám, že tento pár naopak znáte všichni. Snad i ti, kteří nečetli Harryho Pottera, na ně už museli někde narazit. Když jsem zjistila, že Rowlingová přemýšlela o tom, že by dala dohromady Hermionu s Harrym, nemohla jsem tomu uvěřit. Alespoň mě přišlo, že by se Harry k Hermioně nikdy nehodil, kdežto Ron a Hermiona pro sebe byli jako stvoření od začátku.

Uznávám, že v prvních dílech Ron Hermioně nestačil, byla na něj trochu moc sečtělá a nezávislá, ale s každým dalším dílem se k ní přibližoval. Nemyslím si, že by to měli lehké, ale určitě by to stálo za to . . .


Zdroj

Pan Rochester a Jana Eyrová

Malá Jana vyrostla v chudobinci, její prvním zaměstnáním se stalo místo guvernantky malé Adélky v sídle tajemného pana Rochestera, do kterého se rychle zamiluje. Bohužel zjistí, že tento šlechtic skrývá v sídle svou bláznivou ženu a vrací se do chudobince. Šílená paní Rochesterová zapálí dům a pan Rochester v zoufalém pokusu zachránit jí život oslepne. Po několika letech Jana přichází na vyhořelé sídlo, kde najde pouze slepého a osamoceného pana Rochestera . . .

No řekněte, kam se na tyhle dva hrabou zhýčkaná Elisabeth a nafoukaný pan Darcy? Román Jana Eyrová je jedna z klasik, kterou jsem si zamilovala, stejně jako tento pár.

Zdroj

Finnick a Annie

Katniss a Peeta, Katniss a Hurikán . . . musíme se o tom pořád všichni dohadovat? Podle mě je tedy nejlepším párem celé série Hunger games Finnick Odair a Annie. S Finnickem se poprvé setkáme jako s vítězným splátcem ze čtvrtého kraje, kterého vybral Haymitch Katniss a Peetovi jako spojence do her vítězů. Je tak oddělen od Annie, dívky, která se zbláznila, když kdysi vyhrála ve hrách. Opět se ovšem setkávají ve třináctém kraji . . .

Zdroj

Liz a Felipe

Tak tento pár je stejně tak jako knižní i skutečný. Elisabeth zvaná Liz popisuje svůj vztah s Brazilcem Felipem, kterého potkala na Bali, v knížce Jíst meditovat milovat, kterou sepsala podle skutečných událostí. Felipe sice v knížce působí tak trochu jako princ, ale proč bychom nemohl věřit, že je takový doopravdy?

Liz, která odešla od manžela a vydala se na osamělou cestu napříč Itálií a Indií, poskytne útěk od samoty, kterou dlouho trpí a tráví s ní poslední část jejího procestovaného roku, tu Indonéskou. . .

Zdroj


10 komentářů:

  1. S Finnickem a Annie souhlasím! Měli se prostě rádi a bylo to. Ale to přetahování a otazníky mezi Katniss, Peetou a Hurikánem mi občas i štvaly... :P

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám nejradši Rona a Hermionu! :) <3

    OdpovědětVymazat
  3. No počkat! Elizabeth a Darcy jsou nej! :D Mně se tedy ten pár nejvíce líbí. Ron a Hermiona k sobě patří, kdyby měla být Hermiona s Harrym, neklapalo by to. Ti dva se prostě krásně doplňují :).

    OdpovědětVymazat
  4. Úplně souhlasím, že Finnick a Annie jsou nejlepsím párem série. Měla jsem je mnohem radši než Katnis a Peetu.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Nejlepší je přece Mulder a Scullyová :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak v tomhle se vůbec nechytám. Dávám přednost jiným hrdinům, ale máš to moc hezky sepsané a cítím z toho tu pravou romantiku. :o)

    Mé nejúžasnější knižní páry
    Mé nejhorší knižní páry

    OdpovědětVymazat
  7. Některé dokonce ani neznám. Já bych byla za Aragorna a Arwen nebo Berena a Lúthien :)

    OdpovědětVymazat
  8. Z těch co jsi vybrala, bych taky asi nenašla favorita, ale Ron a Hermiona nejsou špatný pár :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ron a Hermiona, Finnick a Annie, úplne súhlasím oba sú to výborné páry :D

    OdpovědětVymazat